Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen, heeft u hulp nodig bij het gebruiken van de fiets of heeft u pech onderweg? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice. Zij zijn op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar op 085-080 5991. Buiten werktijden kunt u een voicemail achterlaten. U kunt ons ook bereiken via Whatsapp op 06-25181882.

Via VeluweDeelfiets kunt u een elektrische fiets huren en inleveren op verschillende locaties.
De VeluweDeelfiets is te huren met een app voor uw smartphone en in sommige gevallen zonder tussenkomst van een fietsverhuur. 

Om gebruik te kunnen maken van de Veluwe Deelfiets dien je onze app downloaden en je registreren. Dit is geheel gratis. De app kun je dowloaden in de App Store (iPhone) en Play Store (Android).

Het instaptarief is € 10,-. Vervolgens betaal je € 0.04 per minuut.
Het maximale bedrag per dag is € 30,-.

Een dag eindigt om 00:00 uur. 

Houd je fiets een dagje langer? Dan begint de teller de volgende dag weer opnieuw te lopen, te beginnen met het starttarief, bovenop de gemaakte kosten van de eerste dag.

Om het slot te openen is het belangrijk dat je bluetooth-verbinding op je telefoon aan staat. Je opent het slot als volgt: 

 1. Open de app op je telefoon. 
 2. Selecteer de locatie waar je de fiets wilt huren. 
 3. Klik op ‘Selecteer een fiets’. 
 4. Voer het ‘Bike ID’ in. Deze viercijferige code vind je op het fietsframe. 
 5. Klik op ‘Slot openen & rit starten’. 
 6. Het slot gaat nu open. Let op: dit kan soms gebeuren met een klein vertraging. 
 7. Je haalt het insteekslot los en steekt de pin vervolgens weer in het fietsslot. 
 8. Je kunt nu gebruik maken van de Veluwe Deelfiets. 

Wanneer het slot niet open gaat kun je het volgende proberen: 

 1. Sluit de app af en probeer het opnieuw. 
 2. Controleer of de bluetooth-verbinding van je telefoon aan staat. 
 3. Mocht het niet lukken, bel dan met: 085-080 5991. 
Ja dit kan. Je kunt rustig op een terrasje gaan zitten en de fiets op slot zetten. Dit doe je door op ‘Rit pauzeren’ te klikken. Het slot is nu gesloten. Door op ‘Slot openen’ te klikken maak je het slot weer los. Let op: de huurtijd loopt tijdens deze pauze gewoon door.

Wanneer je klaar bent met je rit zet je de fiets als volgt weer op slot: 

 1. Zet de fiets op het laadplatform en met de standaard op de laadtegel. 
 2. Haal het insteekslot door het oog in het rek en steek het weer in het slot. 
 3. Open de app en klik op ‘Rit stoppen’. 
 4. Bevestig het einde van je rit. 
 5. Sluit het slot. 
 6. Je fiets staat nu weer op slot. 
 7. Beëindig je rit.
 8. Let op: het kan soms enkele seconden duren voordat je het slot naar beneden kunt schuiven. 

In de laadtegel zit een lampje. Wanneer de fiets geparkeerd wordt verandert het lampje van oranje (identificeren) naar groen (mag laden) en uiteindelijk blauw (is aan het laden). Controleer dus altijd of de het lampje blauw is. Is dit niet het geval? Kijk dan of de standaard goed op het laadsymbool staat. 

Als de laadtegels bezet zijn bij terugkomst, zet je fiets dan naast de platforms en volg verder de gebruikelijke afsluitprocedure. Indien mogelijk mag je de fiets met het insteekslot ergens aan vast zetten. Wij zorgen ervoor dat de fiets dan opgehaald wordt.

In principe kun je de fietsen 24 uur per dagen losmaken en terugbrengen. Dit geldt alleen niet voor de locaties Arnhem (di-zo / 10:00-17:00) en Dieren (ma-zo / 07:00-23:00). 

Lukt het je niet om de fiets op tijd in te leveren? Kan gebeuren natuurlijk. Je kunt de rit nog gewoon afsluiten. Plaats de fiets op de normale wijze terug op het laadplatform, sluit de rit af en zet de fiets op slot. Vervolgens bel je met het telefoonnummer 085 080 5991 om te melden dat je te laat bent en wij lossen het voor je op.

Je kunt de Veluwe Deelfiets in principe voor de duur van 1 volledige accubeurt gebruiken. Ben je van plan om de fiets langer dan een dag te huren? Overleg dit dan met de medewerkers van het verhuurpunt. Zij geven je dan een acculader mee zodat je de fiets ook zelf kunt laden.

In principe moet het mogelijk zijn om 120 kilometer te fietsen op een volle batterij wanneer je de ECO-stand gebruikt. Hoe meer steun via de motor, hoe sneller je accu leegloopt en hoe minder kilometer je kunt fietsen. Wanneer je alles in de TURBO-stand doet, dan zou je ongeveer 75 kilometer moeten kunnen fietsen.

Je kunt de fiets in principe niet opladen tijdens de rit. Wil je dit wel? Vraag dan naar de mogelijkheden bij de verhuurlocaties. 

Ja, dit kan en is geheel kosteloos. Dit is het unieke van ons back to many-netwerk.

Je kunt een Veluwe Deelfiets voor maximaal 20 minuten van te voren reserveren.

Wil je meer zekerheid?

Dan raden we je aan om één van onze verhuurpartners te bellen.

In de app kun je zien hoeveel fietsen er beschikbaar zijn, in real time. We kunnen je niet garanderen dat de fiets ook beschikbaar is op het moment dat je arriveert op de plek van bestemming. Echter, we streven er naar om dit probleem te voorkomen door overal genoeg deelfietsen te plaatsen. 

Ja, dit is mogelijk. Het fiets iets zwaarder maar je kunt nog steeds prima fietsen met lege accu. 

Je kunt de fiets alleen open en sluiten via de app. Is je telefoon op dat moment leeg? Log dan in op de app via de telefoon van de persoon die bij je is. Ben je alleen? Vraag dan aan iemand of je een telefoon kunt lenen om onze helpdesk te bellen. Wij sluiten de rit dan graag voor je af. 

Nee, je hoeft geen borg te betalen voor het gebruik van de Veluwe Deelfiets. 

Ja, het is mogelijk om maximaal 4 fietsen te huren op 1 account. 

De Veluwe Deelfiets verhuurt zelf geen helmen. Wil je een helm huren? Dan raden we je aan om één van onze verhuurpartners te bellen.